Zoek
Volg ons op facebook

SPORT / RECREATIE / WELLNESS


Om ervoor te zorgen dat sporters in een optimale omgeving hun sport kunnen beoefenen, is goede ventilatie erg belangrijk. Of het nu een sportcomplex betreft of een zwembad beiden stellen weer andere eisen aan de luchttechnische installatie. Als het om sportaccomodaties gaat hebben de ervaren medewerkers van GMM visie en daadkracht.

Projecten

Indoor Skydive, Roosendaal

Indoor Skydive, Roosendaal

Opdrachtgever
Rucon Ventilatoren Harderwijk

Adviseur
GMI Allée de la Madeleine - France
Omschrijving

In een verticale windtunnel kan een sprong gemaakt worden die te vergelijken is met een parachutesprong uit een vliegtuig.

Voor de luchtverplaatsing in de springtoren zijn twaalf dubbel aanzuigende ventilatoren, elk voorzien van een motor van 200 KW, geplaatst die totaal 2,5 miljoen m3/h lucht verplaatsen. In deze springtoren bevindt zich de vliegkamer met een luchtsnelheid van ca. 180 km/h met een doorsnede van 4,25 meter waar   8 personen tegelijk kunnen zweven. Om de lucht  in de toren te krijgen heeft GMM tussen de 12 ventilatoren, die in een cirkel onder in de toren staan, de luchtkanalen gemonteerd groot 3 x 1,6 meter. Deze sluiten aan op 12 bochten 90 gr. die in een cirkelvorm aan elkaar gekoppeld zijn en via een aanstroomconus op de grond èn na een aanstroomconus op de bochten, de lucht in de springtoren blazen. Alle kanalen zijn uitgevoerd in hoogwaardig industrieel plaatwerk en in kleur gecoat. Ook de acht luchtbehandelingskasten op het dak zijn door GMM op de toren aangesloten.