Zoek
Volg ons op facebook

BANKEN / DATACENTERS


Juist in de markt van het bankwezen, datacenters, verzekeringsbedrijven, musea, gesloten instellingen, gevangenissen en andere justitiële gebouwen worden hoge eisen gesteld aan discretie.

Omdat GMM Luchttechniek werkt met eigen monteurs en projectleiders kan deze discretie ook gegarandeerd worden, voor al het uitvoerend personeel is een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) afgegeven door het ministerie van justitie. Dit is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag, ook vanuit het verleden, geen belemmering vormt voor het uitoefenen van montage werkzaamheden bij instellingen waar discretie vereist is. Ook voor het bedrijf is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOGrp) aangevraagd. Dit kan nodig zijn bij deelname aan een aanbesteding, het sluiten van een overeenkomst of contract.

Projecten

De Nederlandsche Bank, Lelystad

 De Nederlandsche Bank, Lelystad

Opdrachtgever
Unica Installatietechniek B.V.

Adviseur
Unica Installatietechniek B.V.
Omschrijving

Na de invoering van de euro in 2002 gingen er drie miljard euromunten de deur uit bij het Europakhuis van De Nederlandsche Bank langs de A6 bij Lelystad. De Dagobert Duck-kluis, zoals het opslag- en distributiecentrum van de DNB ook wel werd genoemd, lag zeven jaar lang in een zwaar beveiligde zone. Later is het pand omgebouwd tot museumdepot benodigd voor de verbouw van het Rijksmuseum te Amsterdam. Deze ombouw heeft Unica gerealiseerd. Voor de opslag van o.a. schilderijen zijn hoge eisen gesteld aan de klimaattechnische installaties. Het project bevat een uitgebreid regeltechnisch systeem waarbij de fluctuatie van de relatieve luchtvochtigheid van het depot 5% bedraagt. De warmteterugwinning bestaat uit een warmtewiel in de luchtbehandelingskasten ten behoeve van de kantoren.

Unica heeft GMM Luchttechniek de opdracht verstrekt omdat GMM de nieuwbouw van het gebouw voor de Nederlandsche Bank ook al voor haar rekening had genomen. Het mag voor zich spreken dat in beide gevallen een beroep is gedaan op de discretie van zowel het bedrijf als de medewerkers en een geheimhoudingsplicht aangaande de installatie en de indeling van het gebouw.